Uw dichtstbijzijnde vestiging Zoek uw dichtstbijzijnde vestiging
Zoek uw dichtstbijzijnde vestiging


Track & Trace
Track & Trace
Portal
Portal
Grootste
samenwerkingsverband
van zelfstandige transport- en
distributiebedrijven in de Benelux

Applicatiemanager Transport Management Systeem

Kantoor Afdeling

Wat is Transmission

TransMission is het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in de Benelux. De 12 vestigingen werken allen onder één naam en werken met één gezamenlijk IT-systeem. Basis voor ons hoge kwaliteitsniveau is de TransMission Serviceformule met uniforme afspraken tussen de vestigingen die alle een hoog serviceniveau garanderen.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Jij houdt regie op en bent verantwoordelijk voor het TMS (BluJay). Het is jouw verantwoordelijkheid dat er daarbij continu wordt voldaan aan de vooraf afgesproken prestatie-kenmerken, zoals performance en bedrijfszekerheid. Ook zorg jij dat wordt voldaan aan (vooraf overeengekomen) wensen van gebruikers én technische randvoorden. En dat deze gebruikers wensen op een procesmatige manier (analyse, test en gedocumenteerd) in jouw applicatie gerealiseerd worden.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Vanuit jouw functie als applicatiemanager TMS draag je met jouw kennis en werkzaamheden bij aan de (be)sturing van het logistieke proces van TransMission. Dit omvat belangrijke aspecten zoals het zorgen voor accurate uitwisseling van data (zendingen) en het optimaliseren van de ondersteunende applicatie(s). Jouw applicatie TMS speelt hierbij een belangrijke rol en dient logischerwijs naar volle tevredenheid te werken.

Jij hebt contact met functioneel beheer en IT partners en zoekt bij wijzigingen de afstemming op. Je maakt operationele afspraken met deze partijen en houdt in de gaten of deze worden nagekomen. Daarbij zorg je dat wijzigingen en implementaties soepel verlopen en dat onderliggende documentatie en administratie op orde zijn. Jij bent de spil tussen de business en de IT leveranciers. Begrippen als ITIL, BiSL of ASL zijn jou dus niet onbekend. Het is een duidelijke pré als er al enige ervaring is met logistiek, contractmanagement, leveranciersmanagement en beheerprocessen. Daarnaast is het voor jou geen probleem om periodiek mee te draaien in de telefoondienst buiten kantoortijden voor prio 1 incidenten. Geen dag is dus hetzelfde en er is een grote variatie in werk. Daar haal jij voldoening uit!

Wat wij aan jou waarderen

Jij werkt planmatig en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Jij bent flexibel in denken en doen, maar jij verliest de praktische haalbaarheid en het einddoel niet uit het oog. In jouw centrale rol weet je voor jouw doelen de relevante personen te verbinden en concrete afspraken te maken. Vervolgens bewaak jij deze afspraken om de afgesproken dienstverlening geleverd te krijgen en te borgen.

Profiel

Om de functie op een goede en succesvolle manier te kunnen uitvoeren dien je te beschikken over het volgende profiel:

  • HBO-niveau (informatiemanagement, logistiek, bedrijfskunde);
  • Passie voor - en ruime ervaring met - het in een klein team ontwikkelen, implementeren en (functioneel) beheren van een Transport Management Systeem (TMS)
  • Nieuwe systemen maak je je snel eigen
  • Een goede sparringpartner van het management. Je bent in staat om consequenties van inrichtings- en/of wijzigingskeuzes op een heldere en beknopte wijze uiteen te zetten, de ingezette lijn te (helpen) bewaken en het management regelmatig te voorzien rapportages.
  • Een resultaatgerichte afmaker en een uitstekende project- en applicatiemanager. Je bent zeer omgevings- en organisatiebewust, sterk in het organiseren (regierol) en in het planmatige denken en handelen.
  • Ook onder druk behoud jij het overzicht en weet jij welke stappen er nodig zijn om tot een succesvolle werking van het bedrijfsinformatiesysteem te kunnen komen.
  • Een goede mix van stevigheid en flexibiliteit. De stevigheid en daadkracht die nodig is om te komen tot de juiste besluiten en de flexibiliteit om snel te schakelen wanneer de situatie dit vraagt.
  • Een teamspeler en communicatief sterk. Op basis van jouw kennis, vaardigheden en persoonlijkheid ben je in staat de noodzakelijke verbindingen te leggen en te onderhouden, zowel binnen de organisatie als richting de specialisten en leveranciers van buiten.

Voor vragen over deze vacature kan er contact opgenomen worden met Erwin Ronge (IT Manager) 079-3438251

Solliciteren

Gebruik het formulier hieronder om te solliciteren.

* Deze velden zijn verplicht.